Na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij studeerde bij Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson, volgde Nathalie masterclasses bij onder andere Sarah Walker, David Wilson-Johnson, Jard van Nes en Nelly Miricioiu. Momenteel wordt zij gecoacht door Frank van Aken en Ira Siff. Nathalie zong onder gerenommeerde dirigenten als Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jac van Steen, Jurjen Hempel en Peter Dijkstra.

De volle stem van Nathalie leent zich prachtig voor de grotere oratoria als het Requiem van Verdi, de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Dvorak. Ook orkestwerken zijn haar niet vreemd. Zo zong zij met het Leiderdorps Kamerorkest onder leiding van Stephan Pas onder andere de vierde symfonie van Mahler en “Sechs Lieder”, opus 4 van Anna Cramer (in een orkestratie van Jeppe Moulijn).

Nathalie vertolkte de rol van Gertrud (die Mutter) in de opera “Hänsel und Gretel” van Engelbert Humperdinck op verschillende locaties in Nederland en Duitsland. Ook zong zij Dido in “Dido and Aeneas” van Henry Purcell gedurende een tournee door Nederland en Frankrijk. In de opera “Alzheimer” van componist Chiel Meijering speelde en zong zij de rol van Zuster 2 en maakte ze deel uit van het vocaal ensemble.

Met pianist Wim Voogd maakte Nathalie liedprogramma’s rondom Wagner en Anna Cramer, het Amerikaanse Lied en liederen voor sopraan, piano en hoorn. In dit laatste programma hadden ze de eer twee liedcycli in première te mogen brengen in Nederland, te weten Three City Songs van de Amerikaan Steven Winteregg en Cinco Melodias en forma de Montemel (opus 7) van de Portugees Eurico Carrapatoso. Momenteel concerteren Nathalie en pianist Henk Mak van Dijk op verschillende locaties door het land met een programma vol klassieke Cabaret Songs onder de titel “Toothbrush Time!” naar een lied van William Bolcom. Andere componisten die de revue passeren zijn Benjamin Britten, Arnold Schönberg, Friedrich Holländer, Dirk Witte en Kurt Weill. Met actrice/regisseuse Gepke Witteveen werd er een passende regie bij gemaakt. Klik hier voor een voorproefje!

Samen met de Haagse Rockband PBII maakt Nathalie muziek rondom belangrijke thema’s. Zo was daar in 2013 de rockopera “1000Wishes” ten bate van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). In dit project werkte PBII samen met het Hofstads Jeugdorkest onder leiding van Marcel Geraeds. Nathalie heeft naast haar vocale inbreng invulling gegeven aan de rol van zuster Hester. Dit mocht zij doen naast acteur Frits Lambrechts als ‘Opa’ in een regie van Theatercollectief BlondeBizon. Momenteel werkt PBII aan een theatervoorstelling rondom de laatste woorden van Wubbo Ockels. In zijn “10 commandments” vraagt Wubbo aandacht voor de aarde, het milieu, duurzaamheid en de rol van de mens hierin. Tekstschrijvers Harm Edens en Ger Apeldoorn hebben zich door de boodschap van Wubbo laten inspireren tot een geweldig script. De rockshow zal zijn première beleven tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Voor meer informatie kunt u kijken op www.pb2rocket.nl.

Mocht u per email op de hoogte gehouden willen worden van al mijn activiteiten, schrijft u zich dan hier in op mijn nieuwsbrief!